“Ikken & IJ” lopen al een aantal jaren mee als “amuseurs”.
Aanvankelijk vormden we het trio “Ikkenenij & Opa Pluis”. Na het overlijden van Gerard (Opa Pluis) in januari 2007, zijn Sjaan (84) en Kees (69) verder gegaan als “Ikken & IJ”.

Het hele jaar door brengen we u een middag of avond met gezellige Nederlandstalige meezing- en luisterliedjes van vroeger en nu. Dat zijn liedjes die iedereen kent en waarbij iedereen herinneringen heeft, maar ook liedjes die we zelf geschreven hebben. Die gaan meestal over onszelf en over de plaats waar we wonen: Klundert, een vestingstadje met een rijke geschiedenis in de noordwesthoek van Noord-Brabant. Wilt u ons meer over “Ikken & IJ” horen vertellen? Luister dan naar het interview dat op 19 juli 2011 op de lokale Omroep Baarle werd uitgezonden. 

Ons liedjesprogramma, dat regelmatig wordt ververst, praten we op een gezellige manier aan elkaar. We vertellen we over onszelf, over onze woonplaats, over wat er in ons dagelijks leven allemaal gebeurt, enz. Die kleine verhaaltjes wisselen we af met liedjes die daarbij passen. U kunt ze beschouwen als illustraties, zoals de plaatjes in een boek.

Themaprogramma’s

ofwel de zgn. “Tweepersoons Vestzakmusicals”.
Dat zijn kant-en-klare humoristische verhalen met passende liedjes.

Ze duren 2 x ruim 3 kwartier, met daar tussen een pauze van 15 minuten.

Naar gelang de tijd van het jaar spelen we Vestzakmusicals over

 • Sinterklaas (van half november tot en met 5 december).  Daarin halen we herinneringen op aan de Sinterklaasvieringen uit onze jeugd en uit die van onze eigen kinderen. Oude en nieuwe sinterklaasliedjes en ook “normale” liedjes spelen hierbij een belangrijke rol. Lees ook hieronder, bij ‘nieuw’.
 • In de Kersttijd (van 10 t/m 24 december) spelen we “Het mooiste geschenk” naar het prentenboek van Cees Wilkeshuis. In dit verhaal nemen we ons publiek mee naar het Verre Oosten. Wanneer Koning Balthasar op een dag een héél bijzondere ster ziet en zich klaar maakt om de pasgeboren Koning van de Vrede te gaan bezoeken, wil zijn zoontje Ireneus met hem mee. Als zijn vader zegt dat dat niet kan, maakt Ireneus een plan. Nog diezelfde dag vertrekt ook hij om de nieuwe Koning te begroeten…
 • Daarnaast hebben we nog steeds “Sjefkes laatste kersttocht” op ons repertoire. Daarin vertellen we om welke reden en op welke manier Sjefke stopte met de rol van Jozef, die hij jarenlang speelde in de jaarlijkse kerstlichtjeswandeling in zijn dorp.
 • In “Hoera Vakantie” (van juni t/m september) vertellen we over onze eigen belevenissen tijdens onze jaarlijkse “Ikken & IJ-vakantie”.

We verzorgen inmiddels jaarlijks zo’n 70 à 80 optredens, waarmee we ons publiek een fijne middag of avond bezorgen. Vooral in verzorgings- en verpleeghuizen en bij seniorenbijeenkomsten e.d. zijn we graag geziene en gehoorde gasten. Ons werkgebied omvat momenteel de hele provincie Noord-Brabant, de zuidelijke Randstad en Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen in Zeeland.

Afhankelijk van uw wensen kan de duur van ons programma variëren van een half uur tot ruim twee uur of nog langer…

Wilt u voor uw bewoners of voor de leden van uw vereniging of organisatie, of voor uw familie en vrienden, een gezellige, muzikale, middag of avond, of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.


NIEUW!!!
 • Workshop “Muziek maken in een orkest zonder instrumenten”
  Waarin we met de deelnemers (zonder instrumenten) een muziekstuk instuderen en uitvoeren. Duur ± 45 minuten.
 • Mini-sprookjes-musical: in samenwerking met Theatergroep “Het Zonneke” (alleen in het weekeinde) een minimusical met een eigentijdse uitvoering van een klassiek sprookje. U kunt kiezen uit Roodkapje, Sneeuwwitje, Assepoester of Doornroosje. Duur per sprookje ± 25 min. U bepaalt zelf het aantal sprookjes dat we opvoeren. Deze sprookjes hoeven niet perse aaneengesloten gespeeld te worden.
 • De minimusical Pinokkio: voor kinderen van 4 tot 120 jaar waarin Pinokkio de hoofdrol speelt. Duur ± 25 minuten.
 • Zelfgeschreven Sinterklaasmusicals voor jong en oud:
  Spannende en/of komische verhalen, leuke liedjes, enz. voor kinderen en hun ouders, grootouders, enz. Duur ± 50 min. Met keuze uit de volgende titels: • Parels en Diamanten • Pietje Pienter pakt uit • Sinterklaas en de grote griepgolf • Hoog bezoek • Sinterklaas en de verknipte kleuren. En dit jaar nieuw: SINTERKLAAS EN HET PAKJESGEDOE.
Follow by Email