Als “Ikken & IJ” ergens hebben opgetreden, staat er ‘s anderendaags wel eens een stukje in de krant. Over hoe het geweest is. En sommige mensen sturen ons een e-mailtje of een briefje. Hieronder hebben we een aantal van die “recensies” op een rijtje gezet.


Rucphense Bode

“Na de pauze trad het duo “Ikken & IJ” op met hoofdzakelijk liedjes “uit de oude doos”, welke door de aanwezigen volop werden meegezongen. de twee heren wisten er, door hun enthousiaste optreden, de stemming prima in te brengen en te houden.”
… “Daarna gingen “IKKEN en IJ” weer aan het werk, want hun repertoire leek onuitputtelijk.


Activiteitenbegeleiding Simeonshof Erp

“We doen dit vrijwel nooit achteraf, maar bij deze wil ik graag een uitzondering maken om jullie nogmaals heel hartelijk te bedanken voor jullie fantastische optreden dat jullie bij ons afgelopen vrijdagavond hebben neergezet. Ik kreeg vandaag mailtjes van collega’s, die doorgaven hoe geweldig de bewoners het hebben gevonden. Ook spreken bewoners en vrijwilligers er mij op aan, hoe fantastisch het was. (Zeker voor herhaling vatbaar.) Nogmaals dus heel hartelijk bedankt voor de geweldige avond.”


Bezoeker Snertavond Die Overdraghe

“Snertavond in de Ring met medewerking van het bekende duo “Ikken & IJ”, ons welbekend als: Kees Hendrikx en Sjaan van Kaam. Het was een gezellige avond die begon met een welkomsdrankje!! En toen een bord snert en de stemming werd er snel in gebracht door Ikken & IJ, grappen en grollen en veel meezingers. Zo werd ook het tienjarig bestaan van het Duo gelijk meegevierd. Het werd een avond om nooit meer te vergeten.”


BN/De Stem

“Na het diner was het duo “Ikken & IJ” uit Klundert de grote sfeermaker. Met een onophoudelijke reeks van meezingers van toen wisten ze de stemming er goed in te brengen. De rode draad in hun repertoire was verliefdheid en dat onderwerp riep bij de gasten veel herinneringen op. De dag kon niet meer stuk.

“De middag geeft haar weer wat kleur in het gezicht, zeker als het duo Ikken & IJ uit Klundert het liedje zingt Hallo hoe is het ermee. “Het eerste applaus hebben we al te pakken, dat is het halve werk”, roept Kees (62) naar Sjaan (77) tot groot vermaak van het publiek. Ze zijn al enige jaren ‘amuseurs’ zoals ze zichzelf noemen. Per jaar treden ze negentig à honderd keer op met hun meezingers en luisterliedjes over vroeger. Het wordt een heerlijke, ouderwetse gezellige middag voor de tachtig Zonnebloemgasten. Met hier en daar een praatje en een grap en grol.”


Rucphense Bode – 2011

“Als gasten traden op Kees en Sjaan uit Klundert als het muzikale duo “Ikken & IJ”. Het duo begon met hun openingslied “Hallo, hoe is het ermee?” Voor de pauze was het programma gevuld met liedjes die ons moeder in Zegge vroeger altijd zong tijdens de afwas. De zonnebloemgasten konden deze liedjes allemaal meezingen en deden dat ook uit volle borst. Tussen de liedjes door vertelde Kees komische voorvallen die de gasten heel bekend voorkwamen. Na de pauze werd het turbulente levensverhaal van een oude vrijgezel verteld en muzikaal ingevuld. Na afloop van het muzikale optreden was er voor de aanwezigen nog een verloting. Het was een ouderwets gezellige middag.


F. Ter Veer – 2012 – Over ‘t Oog wil ok wa

“Heerlijk, eindelijk een carnavalsliedje gevonden dat met recht als zodanig mag worden aangeduid. Voor de rest ben ik tot nu toe alleen maar, tja hoe heet dat, hiphopmuziek of house of hoe het tegenwoordig ook allemaal wel moge heten, tegengekomen. Hoempapamuziek, en dat is de enige echte carnavalsmuziek, is tegenwoordig helaas met een kaarsje te zoeken. Ik ben dus zeer blij verrast met jullie liedje (een beetje à la “de 2 Pinten”). In Breda ben ik geboren en 20 jaar getogen. Ik woon inmiddels al weer ruim 40 jaar in Harderwijk, maar mijn hart ligt nog steeds in Breda. Dat maakt ook dat ik ieder jaar een aantal keer afreis naar “mijn Breda”, o.a. met Carnaval en met het Jazzfestival.”


Website seniorenvereniging De kersenplukkers, Mierlo

“Een bijzonder duo “Ikken en IJ” presenteerde op vrijdagavond 30 maart jl. een bijzonder leuk en boeiend programma van meezingliedjes en komische anekdotes.”


Pieter de Kruijf, Halsteren

“Hoi mannen, ik heb jullie gezien en gehoord in Steenbergen 1 april j.l. Ik zing bij het Scheldekoor en wij traden er ook op. Heb samen met de geluidsman nog even met jullie staan te praten. Ik vond jullie optreden GOED! Ik heb vooral na de pauze zitten luisteren en kijken. Klasse!!!”


Steenbergse Courant -2012

“Het duo Ikken en IJ praatte hun liedjes op een vermakelijke manier aan elkaar, zodat er voor het publiek een herkenbaar verhaal ontstond. Van ‘Zij dronk ranja met een rietje’ via ‘Daar bij die waterkant’ en ‘Ik heb een huis met een tuintje gehuurd’ tot een originele eigen versie van ‘We gaan nog niet naar huis!”


Meezingen met Ikken & IJ

Woensdagmiddag is het Brabantse zangduo “Ikken & IJ” te gast in de Wijngaerd in Made. Ongeveer 100 personen zijn in de Kapelzaal/Ons Trefpunt samen gekomen om het optreden mee te maken. De middag begint met koffie of thee en de eerste vrolijke Nederlandse liedjes gaan al de zaal door.
De zangers, Kees en Sjaan, zijn beiden al 60+, maar weten de aanwezigen goed te vermaken. Beide heren komen uit Klundert en vormen het duo “Ikken & IJ”.
Overigens bezochten ze al eerder de Wijngaerd. Toen waren ze in de studio van de WRT en zongen er live. Nu dus in de grote zaal, waar menigeen de Nederlandse liedjes herkent en gezellig meezingt.
De liedjes zitten verpakt in een verhaal over “Sjefke” die op vrijersvoeten gaat en Hollandse schonen tegen komt. Zijn liefdesleven kent hoogte- en dieptepunten, die heel toepasselijk worden bezongen. Er zijn 2 optredens met daartussen een pauze. Iedereen wordt dan voorzien van een drankje en hapje en de zangers krijgen even rust om de kelen te smeren. Na de pauze horen we dat het gelukkig allemaal goed is gekomen met “Sjefke”. Hij heeft zijn lief gevonden en het gaat heel goed met hun beiden. Zoals Kees vertelt, begint elk sprookje met: ‘er was eens …’ en eindigt het met de mooie woorden: ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Zo ook dit verhaal. De middag wordt afgesloten met het vertolken van een aangepaste versie van: “We gaan nog niet naar huis”. Dat hoeft ook niet meteen, want Anita pakt de microfoon en bedankt Kees en Sjaan hartelijk voor hun optreden en overhandigt hen een attentie. Een luid applaus is de beloning van de mensen in de zaal. Het was lekker genieten van gezellige, bekende en minder bekende meezingers en luisterliedjes, die in een passend verhaal waren verweven. Wat ons betreft: dit is voor herhaling vatbaar!


Hans -reactie na een optreden in ZC Kerkebogten in Eersel

Hallo ik ben Hans.
Ik was vanmorgen bij de Refter in Eersel. Het was geweldig.
Hoe vloeiend dat het op elkaar aansloot . Echt heel mooi
Het was voor mij de eerste keer dat ik ze hoorde. Maar geef ze maar echt een complimenten Ikken en ij.
En ik ben ooit discjockey geweest. Dus ik luisterde heel aandachtig. En natuurlijk goed meegedaan.
Nou ik hoop dat ze nog een keer terug komen. En dan luister ik weer aandachtig en doe mee.
En ook al jullie website gekeken. Dat ziet er ook mooi uit. En ook de filmpjes Ik zou zeggen ga zo door.
Groeten en tot ziens. Wie weet komen jullie nog wel een keer langs in Eersel
Groeten Hans


Tonny Verstraten

We hebben vanmiddag tijdens de Kerstviering van de K.B.O. in Oud Gastel ontzettend genoten van jullie optreden. Het was grandioos.


Willy van Oorschot

Het was een mooi optreden van jullie beiden. De bewoners vonden het schon.
Ik ben vrijwilliger in het Francicushof in Lieshout Groetjes, Willy


Anouk de Koning

Diverse malen heb ik u zien en horen optreden voor de bewoners van Zorgcentrum Vuchterhage.
Inmiddels ben ik van baan verandert en zou u nu graag willen uitnodigen om voor de bewoners van de Wijngaerd in Made te komen optreden.


Follow by Email